UV-desinfectietoestellen

Het gebruik van ultraviolet licht (UV) met een golflengte van 254 nm is een efficiënte manier om water de desinfecteren. Dit proces vernietigt meer dan 99,9 % van alle pathogenen in het water. UV-desinfectie kan gebruikt worden op alle types van water. EUROWATER heeft ruime ervaring in de desinfectie van putwater, drinkwater en proceswater. 

Voordelen

UV-toestellen worden ontwikkeld met het oog op efficiëntie, hoge bedrijfszekerheid, eenvoudige installatie, hoge levensduur en een minimum aan onderhoud. We staan tot uw beschikking met technisch advies en wij bieden eveneens de nodige training aan het bedieningspersoneel.

Toestelomschrijving

Het EUROWATER productengamma omvat verschillende toestellen voor het desinfecteren van zowel drinkwater als proceswater.
Een belangrijke parameter bij het dimensioneren van het UV-toestel is de transmissie van het water voor UV-stralen met een golflengte van 254 nm. Deze kan sterk verschillen door de aanwezigheid van zwevende stoffen of opgeloste organische verbindingen. Daarnaast is de toepassing eveneens bepalend voor de gekozen stralingsintensiteit van het toestel. Zo wordt standaard 400 J/m² toegepast voor de desinfectie van water. Voor toepassingen in de voedingsindustrie wordt 800 J/m² en voor farmaceutische toepassingen 1200 J/m² (bij een UV-transmissie van 98% en 1 cm). Om de bacteriologische kwaliteit van de volledige installatie op lange termijn te garanderen, is een juist ontwerp van de volledige installatie erg belangrijk. Dit geldt zowel voor het opslagvat als voor de verdeelleiding. EUROWATER heeft ruime ervaring in het dimensioneren van circulatie- en verdeelpompen, kringlopen, e.d.m. Wij werken met PVC, PP en PVDF leidingen en met RVS via onderaannemers. 
Onze toestellen kunnen uitgerust worden met een UV-sensor die continue de transmissie meet en waarschuwt bij vervuiling van de kwarts buis of slijtage van de lamp. 

Voor de farmaceutische toepassingen worden specifieke toestellen aangeboden.

Alternatieven voor desinfectie via UV-stralen zijn desinfectie met dosering van chemicaliën of met ozon.
Contacteer ons voor een voorstel voor uw specifieke toepassing.

UV installatie type Spectron 70 met een debiet tot 108 m³/h
 

Wedeco type Aquada

Debieten: 1-11 m³/h. Werkingstemperatuur: 5-25°C.

Gebruikt voor drinkwater en proceswater. Dit type omvat drie modellen die in vijf groottes beschikbaar zijn. De installatie omvat een cylindrische reactor van zuurbestendig staal met een standaard lage druk UV-lamp gemonteerd in een kwarts buis.

 

Wedeco type BX

Debieten: 30-500 m³/h. Werkingstemperatuur: 5-60°C.

Geschikt voor drinkwater en proceswater. Deze serie omvat vier modellen. De toestellen zijn opgebouwd uit een cylindrische reactor in roestvast staal met verschillende Spectrotherm UV-lampen gemonteerd in een kwarts buis. Voorzien van een UV-sensor. Eveneens beschikbaar in PE. Bepaalde systemen zijn gecertifieerd volgens de Oostenrijkse ÖNORM en de Duitse DVGW standaarden, en Biodosimetrisch getest.

 

Wedeco type E/ME

Debieten: 1-100 m³/h. Werkingstemperatuur: 5-25°C (E), 5-60°C (ME).

Deze serie omvat negen types. De toestellen zijn opgebouwd uit een cylindrische kwarts buis waardoor het water stroomt. Verschillende UV-lampen zijn geplaatst aan de buitenzijde van deze buis. Reactor en lamp zitten in een roestvaststalen behuizing. Voorzien van UV-sensor. De toestellen zijn sanitiseerbaar.

Wedeco type Spektron

Debieten: Tot 500 m³/h. Werkingstemperatuur: Tot 30°C.
De toestellen zijn uitgerust met een temperatuursmonitoring en UV-sensor. Gecertifieerd volgens de Oostenrijkse ÖNORM en de Duitse DVGW richtlijnen. Biodosimetrisch getest.

Lees meer

 

Links