Automatische desinfectie van harsen

Indien het geproduceerde zacht water gebruikt wordt voor een toepassing in de voedings-, dranken of farmaceutische industrie, is het aangewezen om periodische een desinfectie uit te voeren.

Het automatisch hars desinfectiesysteem produceert een kleine hoeveelheid actieve chloor door electrolyse van pekel tijdens elke regeneratie (pekel opzuig cyclus). De ontharder wordt gedesinfecteerd wanneer het chloor - samen met de pekel - in contact komt met het hars.

Het systeem kan gemakkellijk op een bestaande installatie geplaatst worden. Een stopcontact is voldoende. Indien gecombineerd met een onderhoudsbeurt zijn de extra kosten zeer beperkt. Contacteer ons voor een offerte. 

 

 

Zoutniveau alarm

Indien hard water grote gevolgen kan hebben voor de achterliggende apparatuur (bijvoorbeeld omgekeerde osmose), is het aangeraden om een zoutniveau alarm te plaatsen op het zoutvat. 

Het toestel kan eenvoudig op het EUROWATER SE20 stuurpaneel aangesloten worden of eventueel op een ander besturingstoestel  (vereiste voeding is 24VDC, uitgangssignaal 24VDC)