Nanofiltratie installaties

Nanofiltratie wordt veel gebruikt voor de behandeling van drinkwater en industrieel proceswater.

Drinkwater

Vermindering van sulfaat, chloride en fluoride. Gedeeltelijk ontharden zonder gebruik van regeneratiechemicaliën.

Industrieel proceswater

Gedeeltelijk ontharden en vermindering van kleur en humus in oppervlaktewater in bijvoorbeeld de metaalindustrie en de papierfabrieken.

Nanofiltratie of omgekeerde osmose?

Omgekeerde osmose wordt vooral gebruikt voor de demineralisatie van water, omdat deze filtratietechniek het grootste toepassingsgebied dekt. (zie diagram). Nanofiltratie, anderzijds, wordt toegepast om ongewenste componenten geheel of gedeeltelijk te verwijderen. In tegenstelling tot omgekeerde osmose, gebruikt nanofiltratie een lagere druk, typisch onder zeven bar, met een lager energieverbruik als gevolg in vergelijking met een omgekeerde osmose van dezelfde capaciteit.

Nanofiltratie toestel 03-24 met een debiet van 24 m³/h. Voor de vermindering van het sulfaatgehalte in grondwater.

Men dient steeds te opteren voor nanofiltratie in plaats van omgekeerde osmose indien een bepaalde resthardheid moet behouden worden, omdat een volledige demineralisatie het water agressief zal maken en corrosie problemen zal veroorzaken in de leidingen.

Ontworpen volgens uw noden

EUROWATER biedt een breed gamma van volledig automatische nanofiltratie toestellen - gebaseerd op onze bekende modulaire standaardsystemen, waardoor het eenvoudig is om de optimale installatie voor u samen te stellen.  

De achterliggende techniek

Nanofiltratie is een membraantechnologie, die in zijn ontwerp en werking zeer gelijkaardig is aan omgekeerde osmose. Een nanofiltratie membraan houdt vooral divalente ionen tegen en grotere moleculen. Wat het filtratieproces zelf betreft, bevindt een nanofiltratie zich tussen omgekeerde osmose en ultrafiltratie – zie diagram.

Klik op het diagram voor een grotere versie.

Lees meer

 

Links