Filtratie installaties

Filtratie installaties worden gebruikt voor veel verschillende doeleinden: Voorbehandeling voorafgaand aan de andere waterbehandeling, kringloopwaterwater, water recyclage, ketelwater, koelwater en afvalwater.

Voordelen

Het brede EUROWATER assortiment maakt de keuze voor ontelbare filtratie toepassingen mogelijk – zelfs in oplossingen met extreme pH waarden en temperaturen.

Beschrijving installatie

Debieten voor standaard installaties: Tot 200 m³/h. Filtratie installaties omvatten verschillende types: Drukfilters voor filterzakken, patronenfilters, hydroanthraciet filters, zandfilters, actief koolfilters en filters voor speciale filtratieprojecten

De installatie bestaat uit selectieve ionenwisselaars, multimedia-filter, en actieve koolfilter. Toepassing: Verwijdering van zware metalen in de productie van printplaten.
 

Drukfilters voor filterzakken type EF/EFG

Debieten: tot 25 m³/h per module. Poriëngrootte: vanaf 1µ.

Ideaal voor filtratie bij hoge eisen aan debiet en plaats. Wordt gebruikt bij de filtratie van stoomketelwater en koelwater, kringloopwater in verwarmingssystemen, spoelwater in de oppervlaktebehandeling en in de electronische industrie, als ook voor procesbaden enz.

 

Patronenfilters

Debieten: tot 30 m³/h. Poriëngrootte: 0,2 – 75 µ.

Worden gebruikt voor de filtratie van kleine watervolumes. Typische toepassingsgebieden zijn industriëel en proceswater, als ook koelwater en warmwatersystemen.

 

 

Hydroanthracite filters type EFT/EFTB

Debieten: Tot 200 m³/h per module.

Drukfilter voor meerlagenfiltratie. Grote filtratiesnelheid. Geschikt voor het verzamelen van slijmerige vervuiling. Wordt gebruikt voor nazuiveren van conventioneel behandeld afvalwater, filtratie van kringloopwater zoals bij koelwaterkringlopen, en voor de filtratie van water van viskwekerijen.

 

Drukfilters type FNS/FNSA

Debieten: Tot 8 m³/h
 
Worden gebruikt voor toepassingen waar het water grote hoeveelheden mechanische onzuiverheden bevat. De vulling wordt samengesteld in functie van de toepassing. Talloze industriële toepassingsgebieden, waaronder waterhergebruik en filtratie van kringloopwater.

 

Zandfilters

Debieten: Tot 200 m³/h.

Drukfilters met zandvulling. Worden gebruikt als voorfiltratie vóór andere waterbehandelingstechnieken, voor de vermindering van de SDI (Silt Density Index) vóór omgekeerd osmose, filtratie van snij-koelvloeistoffen, enz.

 

Carbonisatie installaties

Debieten: tot 100 m³/h per module.
 
Drukfilters met hydrolite Ca vulling. Worden bijvoorbeeld gebruikt voor het harden van water afkomstig van vers-water bereiders.

Lees meer

 

Links