Drukfilter installaties voor de verwijdering van ijzer, mangaan, ammonium, arseen, enz.

Drukfilter installatie type TFB 35 met primaire en secundaire filters voor reductie van ijzer, mangaan en ammonium in een drinkwaterbedrijf.

Dit soort installaties wordt gebruikt voor behandeling van grond-en oppervlaktewater, en typisch voor de vermindering van het gehalte aan ijzer, mangaan, ammonium en agressiviteit in drinkwaterbedrijven, industriële bedrijven, land- en tuinbouwbedrijven en particuliere huishoudens.

Drukfilter installaties kunnen ook gebruikt worden voor speciale toepassingsgebieden zoals de-chlorering van water, hergebruik van proceswater, filtratie van zeewater, percolaat filtratie, nafiltratie van industrieel of huishoudelijk afvalwater.

Voordelen

Het flexibele systeem met veel standaard modules resulteert in gunstige prijzen en maakt talloze toepassingen mogelijk. De installaties zijn ongecompliceerd en tegelijkertijd uiterst efficiënt en betrouwbaar. Het ontwerp maakt de installatie en het onderhoud relatief eenvoudig.

Installatie beschrijving

Debiet van standaard modules: Tot 100 m³/h per filter.

De installaties kunnen worden uitgevoerd met manuele of automatische terugspoeling. De tanks zijn ofwel van staal of roestvast staal gemaakt. Inwendig zijn de tanks tegen corrosie beschermd voor de diverse toepassingen en hierop is ook de keuze van de vullingen gebaseerd.

 

Type NS/NSB

Debieten: tot 12 m³/u per toestel.

Ideaal voor kleine en middelgrote drinkwatervoorzieningen. Beschikbaar in manuele of automatische uitvoering. Standaard geleverd in een geschilderde of een gegalvaniseerde uitvoering, speciale coatings op aanvraag. Uitgerust met bodemplaat met verdeelnozzles. CE-gecertificeerd. Voorbeelden van installatieschema's in onze brochure bij Lees meer.

 

Type TF/TFB

Capaciteit: tot 100 m³/h per toestel.

Het type TF/TFB heeft vele mogelijkheden. Uitgerust met een bodemplaat met verdeelnozzles voor een gelijkmatige verdeling van het water, voor een optimaal gebruik van de filtermassa en voor een gelijkmatige terugspoeling. De bodemplaat vermijdt eveneens stilstaand water zowel tijdens de werking als tijdens de terugspoeling, waardoor de bacteriegroei sterk beperkt wordt. CE-gecertificeerd. Kan op maat gemaakt worden – Voor meer informatie kijk bij drukfilterinstallaties.

 

Efficiënte terugspoeling voor een continue en bedrijfzekere werking 

In het  onderste deel van de drukfilter is er een nozzle plaat voorzien met speciale verdeel nozzles. Dit ontwerp levert een aantal signifikante voordelen op:

  • Een gelijkmatige verdeling van het stromend water voor een optimaal gebruik van de volledige filtermassa.
  • Kwalitatief uitstekend filtratieproces.
  • Efficiënte en gelijkmatige spoeling van de filtermassa met lucht en water garanderen een hoge filtratie capaciteit.
  • Langere filtratie intervallen tussen de spoelfasen.
  • Langere levensduur van de filtermassa.

Klik op de tekening om te zien hoe de filter werkt; 1) in werking, 2) tegenspoeling met lucht, en 3) tegenspoeling met water...

Lees meer

 

Links