Doseerpompen

Doseerpompen worden gebruikt voor o.a. de pH aanpassing van ketelwater, koelwater en centrale stadsverwarmingsinstallaties, alsook als bescherming tegen corrosie en neerslagvorming. Samen met andere waterbehandelingen, worden doseerpompen typisch toegepast voor het toevoegen van zuurstofbinders (bisulfiet e.a.), desinfectieproducten, anti-scalant om osmose membranen te beschermen en nog vele andere toepassingen. Vanwege de sterke chemische eigenschappen van de producten is een juiste keuze van materialen voor dichtingen, kleppen en darmen uitermate belangrijk voor een probleemloze werking op lange termijn. 

Voordelen

De doseerpompen van ons standaard programma zijn zorgvuldig uitgekozen met de bedoeling om totaaloplossingen van hoge kwaliteit te bieden. Betrouwbaarheid en nauwkeurigheid zijn de hoofdparameters. De pompen hebben een snelle visuele foutweergave en kunnen automatisch gekoppeld worden met een leeg- en voorleegmelding. 

Installatie beschrijving

In vele gevallen vormt de dosering een normaal onderdeel van een complete waterbehandelingsinstallatie. EUROWATER verdeelt verschillende types doseerpompen om zoveel mogelijk toepassingen te kunnen omvatten. Een volledige doseereenheid is opgebouwd uit een doseerpomp en een voorraadvat voor de chemicaliën. 

 
Digitale doseerpompen Grundfos DDA DDC DDE
Digitale doseerpomp

Grundfos series DDA, DDC, DDE

Capaciteit: Tot 0,0025 tot 30 l/h. Max. druk Tot 16 bar.

Digitale dosering van Grundfos wordt toegepast als een zeer preciese dosering noodzakelijk is. De SMART Digital-generatie DDA, DDC en DDE met krachtige stappenmotoren met variabel toerental brengt geavanceerde technologie tot perfectie. De traditionele technologieën zoals de regeling van de slaglengte/-frequentie met een synchrone motor of magneetaandrijving behoren tot het verleden. De bijbehorende klikmontageplaat maakt de nieuwe pomp nog flexibeler. Drie verschillende posities zijn mogelijk zonder extra toebehoren te gebruiken. Het onderhoud en de vervanging van de pomp kunnen nu eenvoudig en snel uitgevoerd worden door de pomp in en uit de montageplaat te klikken. Het besturingsblok op de DDA- en DDC-pomp kan eenvoudig in drie posities gedraaid worden (links, rechts en vooraan). Een regelbereik tot 1:3000, een groot spanningsbereik (100- 240 V; 50/60 Hz), gecombineerde aansluitsets en andere elementen reduceren de modellen en varianten tot een minimum.
De stappenmotor in dit type pomp draait continu zodat de doseerfase volledig uitgespreid is over de periode tussen de aanzuigfases. De motor stuurt de doseersnelheid automatisch bij om de gewenste dosering te bekomen.

Lees meer

 

Links