Decarbonatatie

Decarbonatatie installatie in een grote Deense brouwerij.

Zwak zure kationwisselaar

Door decarbonatatie, wordt de hardheid en het bicarbonaat gehalte van het water verminderd, waardoor het mineraalgehalte met ongeveer 75% verminderd wordt. Wordt gebruikt voor de productie van stoomketelwater en centrale stadsverwarmingswater, en eveneens als proceswater in brouwerijen. 

Voordelen en referenties:
De noodzaak om de stoomketel te spuien wordt aanzienlijk verminderd vergeleken bij het gebruik van enkel verzacht water als voedingswater. Indien de watersamenstelling geschikt is voor decarbonatatie, is deze procedure aangewezen voor grote stoomketels, en ze is goedkoop in gebruik. Bij het brouwen is het bicarbonaat gehalte belangrijk. Dit kan bijgestuurd worden door gedecarbonateerd water te mengen met ruw water. 

Installatie beschrijving
Debieten voor standaard modules: 1-50 m³/h. De installaties worden gebouwd als één-tank of twee-tank installaties. De tanks zijn uit stall gecoat met polypropylene. Een volledige installatie voor de bereiding van stoomketelwater bevat typisch een decarbonatatie, CO2 ontgasser, en een waterverzachter. 

 
Klik for stort billede

TYPE DCM/DCMH

Debieten: 1.5-14 m³/h per module.
Een-tank en twee-tank installaties, frame-gemonteerd.

 

TYPE DCTFA

EUROWATER installaties met debieten van 50 m³/h.
De installaties hebben een aparte regeneratie unit.

Lees meer

 

Links