Vervangen van een patroon in een SILEX II B

 

Belangrijke informatie

Verwijder in geen geval de O-ring, deze dient steeds het patroon te volgen. Het patroon dient zo koel als mogelijk doch vorstvrij bewaard te worden. Een langdurige bewaring van een niet-gebruikt patroon vermindert zijn capaciteit (water kwaliteit en hoeveelheid). Laat het water slechts kort uitlekken bij het wisselen van het patroon om uitdrogen van het patroon te vermijden.

 

Sluit de kranen aan de in- en uitgang. Laat de druk af door ofwel de ontluchtingskraan te openen of via de bodemafvoerkraan.

 

Verwijder de topflens van het toestel, verwijder het verzadigde patroon en hang het op om te laten uitlekken. Laat het water in de Silex af via de bodemkraan..

 

Plaats het verzadigde uitgelekte, maar niet uitgedroogde patroon, in een zorgvuldig dichtgeknoopte plastic zak en leg deze klaar voor terugsturen naar of afhalen door EUROWATER.

 

Open de zak van het nieuwe patroon en gebruik deze als trechter om het patroon langzaam in het toestel te laten zakken. Hou de plastic zak vast en druk het patroon samen om het in het toestel te laten glijden. Verwijder de plastic zak als het patroon volledig in het toestel is. Trek zachtjes aan de ring om plooien in de zak te vermijden. Omdat het belangrijk is dat het patroon perfect spant in het toestel, wordt zachtjes op de zijden van de tank geklopt, zodat het patroon zich goed aanpast aan het toestel.

 

Bevestig opnieuw de topflens. Opmerking! De o-ring en de flenzen dienen proper te zijn. Sluit de bodemkraan. Open de beluchtingskraan. Open de afsluitkraan op de inlaat. Sluit de beluchtingskraan wanneer het water er uitstroomt. Open de kraan op de uitgang.

 

Plaats het verzadigde en uitgelekte, maar niet uitgedroogde patroon, in de plastic zak en sluit deze zorgvuldig.

 

Verzending of afhaling

Verpak in zijn originele verpakking voor verzending naar:

Eurowater Belgium NV
Rozenstraat 7
Industriezone Eke - Nazareth
B-9810 Eke - Nazareth
België

Gelieve ervoor te zorgen dat bij het verzenden de afzender correct vermeld is.

Alle patronen worden aan een kwaliteitscontrole onderworpen bij aankomst in ons regeneratiecentrum. Patronen die door een verkeerd gebruik of stockage niet meer aan de kwaliteitsnormen voldoen, zullen door nieuwe vervangen worden en als dusdanig aangerekend worden.

Indien een afhaling door onze technische dienst geregeld is, kunt u ons via e-mail verwittigen: info@eurowater.be

De omwisseling gebeurt in principe binnen de 14 dagen. Gelieve ons te contacteren voor dringende gevallen.

Het patroon wordt in onze fabriek geregenereerd en vervolgens naar u terugestuurd - klaar voor gebruik.
Alle patronen hebben een kwaliteitscontrole ondergaan vóór verzending.


Indien u bij aankoop van het toestel twee patronen besteld werden, zal bij afhaling van het verzadigde patroon onmiddellijk een geregenereerd patroon afgeven worden.
Bij een groot verbruik van patronen kunnen meerdere patronen aangekocht en omgewisseld worden.

Download bij Lees meer de Installatie en gebruikshandleiding, alsook de stockagevoorschriften.

Lees meer

 

Links