SILEX I B en II B

Een Silex toestel geeft u continu gedemineraliseerd water zonder dat u vaten moet afhalen of bijvullen. U produceert zelf op basis van leidingwater gedemineraliseerd water van de hoogste kwaliteit.

SILEX water wordt veel gebruikt in de plaats van gedestilleerd water.

Het systeem werd speciaal ontwikkeld voor gebruikers die gedemineraliseerd water van de hoogste kwaliteit nodig hebben, en die geen regeneratiechemicaliën ter plaatse wensen te gebruiken of stokkeren (zuur en loog), bijvoorbeeld scholen, tandartsen, drukkerijen, laboratoria enz.
Een regeneratie ter plaatse zou een te grote investering betekenen, een tijdrovende bezigheid, problemen met corrosieve regeneratie oplossingen en een neutralisatie veriesen van het afvalwater.
 
Omschrijving van het toestel
Een volledige installatie omvat een reservoir, leidingen, een patroon en een geleidbaarheidsmeter. Het reservoir en de leidingen zijn in PVC. De ionenwisselaarsharsen zitten in een op een sok lijkend patroon, dat voor regeneratie (herladen) opgestuurd wordt als het verzadigd is.
 
Het toestel is voorzien van een geleidbaarheidsmeter die de actuele geleidbaarheid continue weergeeft.
 
Het toestel wordt gemonteerd op de waterleiding met een maximale druk van 6 bar. 
 
Externe regeneratie
De regeneratie zelf gebeurt in de regeneratiecentrale van onze fabriek in Denemarken. Het patroon met verzadigde harsen wordt door ons afgehaald, en onmiddellijk omgewisseld met een nieuw patroon. Het tankontwerp garandeerd een eenvoudige vervanging van de patronen. Bij Lees meer kunt u zien hoe een patroon vervangen wordt. Een Silex wordt gewoonlijk met minimaal twee patronen geleverd, zodat u steeds gedemineraliseerd water kunt produceren.
 
 

 

Lees meer

 

Links