Verwijdering van waterstofsulfide en methaan

Oorzaak

Waterstofsulfide en methaan zijn op veel plaatsen aanwezig in de bodem en zijn ontstaan door de ontbinding van organsiche bestanddelen onder zuurstofvrije omstandigheden. Beide gassen geven verschillende problemen bij watervoorzieningsbedrijven. Filters raken verstopt door bacteriologisch slib dat het zuurstofgehalte vermindert, en in bepaalde gevallen is een slechte reuk eveneens een aanwijzing voor bacteriën. In bepaalde gevallen kunnen de bacteriën waterstofsulfide en methaan produceren. Het is belangrijk dat al het waterstofsulfide en al het methaan verwijderd zijn, omdat een resthoeveelheid van deze gassen in het water de verwijdering achteraf van ijzer en ammonium zullen bemoeilijken.

Oplossing

Zowel waterstofsulfide als methaan kunnen verwijderd worden door sterke oxidatie van het water. De oxidatie gebeurt door beluchting om zo zuurstof aan het ruw water toe te voegen.

Complete waterbehandelingsinstallatie bestaande uit een ontgasser in roestvaststaal en een drukfilter voor de productie van 20 m³/h. De toepassing in het kort: het ontgassen van methaan en waterstofsulfide en vermindering van ijzer, mangaan en ammonium.

Lees meer

 

Links