Kleinere drinkwaterinstallaties

Een aantal bedrijven zijn gevestigd in gebieden die niet verbonden zijn met het openbare waterleidingnetwerk en zijn aangewezen op putwater. We kunnen een lokale behandelingsinstallatie leveren, die één of meerdere eigendommen bedient.

Grote ongemakken

IJzer komt vaak voor in ons putwater. Bij contact met lucht kleurt het water dan rood en wordt het troebel.

Nasst ijzer komt ook mangaan en ammonium vaak voor, evenals agressieve kooldioxide. Corrosie aan leidingen zijn het gevolg.

De oplossing

De oplossing is eenvoudig en we hebben er al vele jaren ervaring mee; gesloten drukfilters welke ijzer, mangaan en ammonium verwijderen, agressieve kooldioxide neutraliseert en filters voor mechanische verontreinigingen. Deze oplossing is ideaal voor wie niet aangesloten is op het openbare net en voor andere kleinere watervoorzieningen zoals bijv. boerderijen en tuinbouwbedrijven.

De drukfilter bestaat meestal uit een filtertank met manuele of automatische kleppen, manometer, en testkraantje. De vulling wordt gekozen in functie van de kwaliteit van het grondwater en de gewenste eindkwaliteit.

Manuele of automatische drukfilter

EUROWATER produceert twee soorten drukfilters, een manueel type NS en een automatisch type NSB.

De manuele drukfilter NS is geschikt voor kleine en middelgrote drinkwatervoorzieningen die manueel willen spoelen. De filter moet meestal 1-2 keer per week spoelen.

De automatische drukfilter NSB, wordt gebruikt in grotere waterbehandelingsinstallaties of als men niet manueel wil terugspoelen. Het bedieningspaneel maakt het gemakkelijk om te programmeren wanneer de filter spoelt. Als het waterverbruik stijgt, of als de eigenschappen van het ruw water veranderen, is het bedieningspaneel gemakkelijk te herprogrammeren. De tanks kunnen gegalvaniseerd zijn, geschilderd of gecoat met polyethyleen. Afhankelijk van de eigenschappen van het putwater wordt een passende bekleding gekozen voor lange levensduur.

Wij hebben ruime ervaring in het behandelen van putwater voor land- en tuinbouwbedrijven, toeleveringsbedrijven voor de horeca, beregeningsinstallaties enz. U kunt meer lezen over onze drukfilters voor debieten van 1 tot 100 m³/u onder Lees meer. Bij Referenties vindt u tal van voorbeelden uit de praktijk.

EUROWATER levert niet aan particulieren.

Putwater filters
Putwaterfilters - Manuele drukfilter NS en automatische drukfilter, NSB.

Lees meer

 

Links