|             |Print Print
International site

Waterbehandeling in een zuivelbedrijf

Reference ID: 083200
Industrie: Drankenindustrie, Voedingsindustrie
Toepassing: Stoomketelwater, Ingrediënt water, Proceswater, Spoelwater

Een verandering in de samenstelling van het water van een drinkwatermaatschappij maakte het water harder dan voorheen. Vanwege de verandering van hardheid werd het noodzakelijk om het water te behandelen met een ontharder. Het behandelde water wordt gebruikt als proceswater voor de zuivelproductie, als stoomketelwater en voor verscheidene reinigingsprocessen (CIP).
Het was een vereiste van de klant dat het water steeds een zekere minimale hardheid had. Daaom werd het onthard water gemengd met een bepaald percentage gemeentelijk drinkwater om zo wat calcium en magnesium zouten in het water te hebben.
Het water wordt eerst gefilterd in twee parallelle, 50 µm backwash filters, vervolgens doorheen een ontharder en op het eind gaat het water nog doorheen UV desinfectie toestellen.
Het zuivelbedrijf produceert room, melk, yoghurt, zuren room, fruitsap en ice-tea.

Technische gegevens

  • Debiet: Max 150 m3/h 
  • Hardheid: 0,5 - 0,7 °dH

Toestellen in de installatie

  • Ontharder, STFA 40, duplex
  • Pekelbereider
  • Inline hardheids monitor, Testomat
  • Inline transmissie meting
  • UV desinfection toestellen, 3 x Wedeco Spektron 650e
  • Centrale stuurkast met PLC en aanraakscherm met signalen van de meetinstrumenten en toestellen
  • Vooraf gebouwd leidingwerk in rvs