Spoelwater

Productie en hergebruik van spoelwater bij een Duitse fabrikant van vlakglas

Complexe werkomgevingen, hoge productiecijfers en hoog technologische producten stellen hoge eisen aan de kwaliteit van het spoelwater. Vaak is hergebruik (recirculatie) van het water een groot economisch voordeel. Hergebruik is vooral gunstig als het spoelwater vervuild wordt tijdens het proces en het behandeld moet worden vooraleer kan geloosd worden als afvalwater. Hergebruik van spoelwater betekent een besparing op de kostprijs van het aanmaakmaker alsook een besparing op de kost van het geloosde water. Hierdoor wordt de investering van een recirculatie- en zuiveringsinstallatie snel teruggewonnen.

Groot assortiment

We hebben zowel de kennis als de apparatuur die u nodig heeft voor het ontwerpen van een nieuwe spoelwater installatie of voor de aanpassing van een bestaande installatie. In de meeste gevallen wordt bij het recirculeren van water gebruik gemaakt van membraantechnologie, ionenwisseling, filtratie, dosering, en ultraviolette (UV) desinfectie.

Ruime ervaring

EUROWATER heeft al diverse projecten uitgevoerd op het gebied van spoelwater in farmaceutische industrie, de biotechnologie, de elektronica, de glas- en kunststoffenindustrie en de galvanisatie. Ook in industriën zoals brouwerijen, ziekenhuizen en laboratoria, heeft EUROWATER een ruime ervaring met spoelwater projecten.

Lees meer

 

Links