Water behandeling voor collectieve wijkverwarming

Optimaal aanmaakwater en kringloop water is gedemineraliseerd en vrij van opgeloste zuurstof en mechanische vervuiling, en aangevuld meteen minimum aan chemicaliën. Indien deze zaken niet in acht genomen worden, is er een groot risico op corrosie en neerslag in de installaties - soms met leidingbreuk en verkorte levenduur tot gevolg.

Voedingswater en deelstroom demineralisatie
Ons standaard product programma is geschikt voor zowel het voedingswater als de deelstroom demineralisatie. Ontharden, demineralisatie, zuurstofverwijdering en alkalisatie zijn allemaal elementen in onze oplossingen.

Een lonende investering
Investeren in een water behandeling van EUROWATER loont. De lijst met rechtstreekse en onrechtstreekse meetbare voordelen is lang. Enkele voordelen zijn: Minder corrosie - met inbegrepen een verminderd risico op biocorrsie, verminderd chemicaliên verbruik, en een verlengde elevensduur van de installatie.

Waterbehandeling voor voedingswater voor centrale wijkverwarming bestaande uit omgekeerde osmose voor 15 m³/h en ontharder als voorbehandeling voor de verwijdering van calcium en magnesium.

Aanbevelingen voor de waterbehandeling

Denemarken is reeds jarenlang bekend als voorloper in de collectieve wijkverwarming – en wel omdat het aandeel voor wijkverwarming er zeer groot is (65% van de totale warmtebehoefte van het land).

Wij delen hier graag met u de aanbevelingen voor een correcte waterbehandeling van de Deense wijkverwarmings organisatie; de Danish District Heating Association – een vereniging die 350 wijkverwarmingsorganisaties en energieleveranciers groepeert.

Het rapport is gebaseerd op gezamenlijke ervaringen van de Deense wijkverwarmingssector. Hopelijk kan het een inspiratiebron zijn voor wijkverwarmingsorganisaties en adviesbureaus in andere landen om de waterbehandelings specificaties te  implementeren, gebruik makend van de Deense ervaringen.

Kort samengevat beïnvloedt de gekozen waterbehandeling sterk de levensduur van de leidingen, koppelstukken, kranen, warmtewisselaars enz. – zodat het een grote impact heeft op de totale kostprijs van het wijkverwarmingssyteem. De aanbevelingen zoals bijvoorbeeld de aandacht voor een verminderd gebruik van chemicaliën, ligt volledig in lijn met het beeld van de centrale wijkverwarming als duurzame energie, alsook de veiligheids- en gezondheidsaspecten en de operationele kosten.

De aanbevelingen voor waterbehandeling voor centrale wijkverwarminssytemen is nu beschikbaar in het Engels. (80 blz.)
 
 

Download hier het PDF document

Company 
Name 
Email 

Lees meer

 

Links