Proceswater

Proceswater is een gemeenschappellijke naam voor water dat niet onder de categorie drinkwater valt en dat gebruikt wordt in verband met technische installties en processen in fabrieken, warmte- en energiecentrales en instellingen. Proceswater heeft een uitgebreide behandeling ondergaan, waaronder ontharden en demineraliseren.

Industriële waterbehandeling

Bij de productie van waarschijnlijk elk product wordt water gebruikt in een of ander productieproces. Industrieel water omvat watertoepassingen zoals bewerken en verwerken van producten, wassen, verdunnen, koelen, transport van een product, toevoegen van water aan een product, of voor sanitiseren van de productie installaties. Bepaalde industriën zijn zeer grote gebruikers van water, zoals de voedsel- en drankenindustrie, de papier en de chemische industrie, de petroleum raffinage of de metaal industrie.

Water voor commerciële doeleinden

De categorie commercieel water is belangrijk omdat zonder deze categorie wij geen steak, pizza, kippen of andere restaurants zouden hebben. Samen met de eetgelegenheden is commercieel water eveneens nodig in hotels, kantoren, gevangenissen, militaire instellingen, enz.

Grote inzet

Gebaseerd op de kracht van een breed productgamma, verschillende jaren ervaring en een grote inzet, is EUROWATER in staat om projecten voor ontelbare toepassingen – klassieke of speciale - uit te werken.

De lijst is allesbehalve volledig. Gelieve ons te contacteren voor uw specifieke waterbehandelingsproject

 

Stoomketelwater

Problemen afkomstig van kalkafzetting, corrosie, frequent spuien en hoog verbruik aan chemicaliën worden sterk verminderd met een EUROWATER waterbehandelingsinstallatie. Onze waterbehandelingsinstallaties garanderen u een lange levensduur en zuinige werking van uw installatie. Lees meer

 

Centrale stadsverwarmingsnetwerken

De meest voorkomende problemen bij centrale stadsverwarmingsnetwerken zijn corrosie, lekken en bacteriologische groei. Deze problemen worden veroorzaakt door zuurstof, mineralen en vaste deeltjes in het water. Een correcte waterbehandeling garandeert een storingsvrije en zuinige werking.

 

Proceswater

Water van waterbedelingsbedrijven, dat rechtstreeks in het product gebruikt wordt vereist een extra behandeling om de optimale kwaliteit, houdbaarheid en uitzicht van het product te garanderen. EUROWATER levert totaaloplossingen voor proceswater voor toepassingen in praktisch elk domein.

 

Spoelwater

Spoelwater wordt in verschillende toepassingen gebruikt. EUROWATER heeft een uitgebreide ervaring in proceswatertoepassingen zoals vlakglas, voeding, micro-electronica, oppervlaktebehandeling, enz.

 

Koelwater

De nood aan waterbehandeling is het grootst bij koeltorens en verdampingscondensors. De waterbehandeling elimineert opgeloste bestanddelen, corrosie en biologische groei. Een correcte behandeling van het koelwater garandeert een lange levensduur en een zuinige werking van uw installatie.

 

Water voor lucht bevochtiging

Grote veranderingen in (lucht)vochtigheid kunnen producten en materialen beschadigen, en droge lucht is onaangenaam voor de personen die erin vertoeven. Dit kan vermeden worden door extra vochtigheid toe te voegen aan de lucht door verneveling of onder de vorm van waterdamp. De kwaliteit van het water is bepalend voor de levensduur van de vernevelingsinstallatie en meer specifiek voor de sproeikoppen.
Eurowater werkt samen met de fabrikanten van luchtbevochtigingsapparatuur om de meest economische oplossing uit te werken en wij kunnen u dan ook gedemineraliseerd water leveren voor een probleemloze en continue werking van uw luchtbevochtigingsapparatuur.
Lees meer

Lees meer

 

Links