Textielindustrie

Verschillende processen in de textielindustrie vereisen water. Zo wordt bijvoorbeeld water bereid voor de stoomketel, luchtbevochtigers, en spoelwater.

Gebruik van water in natte processen

Spoelwater wordt gebruikt in natte behandelingsprocessen, zoals bij de voorbehandeling, het kleuren, het bedrukken en de daaropvolgende behandelingen van textiel. Tijdens de voorbehandeling worden de ongewenste bestanddelen , die toegevoegd werden aan het textiel tijdens vorige behandelingen, weggespoeld. Bij het kleuren en bedrukken van textiel, dient onthard water gebruikt te worden om een zo goed mogelijk eindresultaat te bekomen. Vervolgens worden de overmaat aan producten van het kleuren en bedrukken weggespoeld.
 

Beperken van de impact op het milieu

Een van de doelen van het behandelen van water is onder andere het beperken van de impact op het milieu, zoals bijvoorbeeld het gebruik van chemicaliën, producten die schadelijk zijn voor het milieu, en de hoeveelheid geloosd afvalwater.

De textielindustrie gebruikt water op een grote schaal. Daarom is een correcte waterbehandeling belangrijk teneinde goede resultaten te bekomen met het eindproduct, het proces, het milieu, en de kostprijs.

Lees meer

 

Links