MEM2BIO - verwijdering van pesticiden uit water

Gepubliceerd: 01 April 2020 | Contact

Het idee achter het MEM2BIO-project is om twee bekende technologieën membraanfiltratie en biofiltratie te combineren. Afzonderlijk hebben de twee technologieën een groot potentieel laten zien voor de zuivering van drinkwater, maar met enkele uitdagingen. Deze lijken te worden overwonnen door de technologieën te combineren.

Silhorko-Eurowater is verantwoordelijk voor het ontwerp en de levering van de waterzuiveringsinstallatie die wordt gebruikt in het MEM2BIO-project. Twee jaren van eerste analyse liggen aan de basis van de verschillende prestatiespecificaties waaraan de installatie voldoet. Vooral het concentraat heeft veel aandacht gekregen om de pesticide-afbrekende bacteriën in de biofilter in leven te houden.

Neem een kijkje binnen in de trailer.

De installatie is gebouwd in een gesloten trailer, waardoor de apparatuur mobiel en gemakkelijk te verplaatsen is naar waterleidingbedrijven en andere bronnen, waar de piloottest plaatsvindt.

Een sterke samenwerking

MEM2BIO is een samenwerking tussen drie onderzoeksinstellingen, twee waterbedrijven en twee watertechnologiebedrijven waarvan Silhorko-Eurowater er één is.

Dit partnerschap combineert 360° knowhow over drinkwater, waardoor het een sterke basis vormt voor de ontwikkeling van een groene technologie om de drinkwaterkwaliteit in de toekomst veilig te verzekeren.

Silhorko logo grayscale

Applied Biomimetic logo grayscale

Aarhus University logo grayscale

Din forsyning logo grayscale

Geus logo grayscale

Trefor logo grayscale

Aalborg University logo grayscale

Volg het project op de voet via 
www.mem2bio.dk

keyboard_arrow_up