Plug en play oplossing voor stoomketelwaterbehandeling in een energiecentrale in Zuid-Amerika - Waterbehandeling in een container

Een correcte waterbehandeling van het stoomketelwater is een cruciale vereiste voor een betrouwbare en economisch verantwoorde bereiding van optimale stoom. Problemen te wijten aan kalkvorming en andere aanslag, corrosie, hoge spuifrequentie en groot verbruik aan chemicaliën resulteren snel in dure herstellingen. Deze specifieke klant had problemen met een hoog silica gehalte in het ruw water. Dit had ernstige ketelaanslag als gevolg. Het onmiddellijk gevolg van een passende waterbehandeling was een sterk verminderde corrosie en een verlengde levensduur van de stoomketel.

Op basis van de wateranalyse werd een passende waterbehandeling uitgewerkt die o.a. een omgekeerde osmose en een antiscaling voorbehandeling bevatte. EUROWATER heeft een lange ervaring in de behandeling van stoomketelwater. Onze oplossingen zijn steeds voor elke individuele klant en toepassing geoptimaliseerd.

Voor een betrouwbare watervoorziening werd de installatie opgebouwd uit twee individuele en identieke waterbehandelingslijnen die elk 5m³/h gedemineraliseerd water leveren.

Een oplossing in een container was vereist omdat de installatie onmiddellijk na de levering bedrijfsklaar diende te zijn. Alle EUROWATER containerinstallaties zijn in onze fabriek getest op druk en functionele werking vóór verzending.

Omdat er weinig plaats beschikbaar is in de bestaande fabriek, dient de container als een extra lokaal en beschermt zo de volledige waterbehandelingsinstallatie. Daarom is de container uitgerust met verlichting, deuren en climatisatie.

Plug & play oplossing voor stoomketelwaterbehandeling - water behandeling in container  (klik op de foto om deze referentie te downloaden)
Plug & play oplossing voor stoomketelwaterbehandeling - water behandeling in container (klik op de foto om deze referentie te downloaden)

Lees meer