Water- en energiebesparing in de waterbehandeling

De investering voor een RO-PLUS wordt meestal binnen het jaar terugverdiend.

Bescherm ons leefmilieu terwijl u geld bespaart - upgrade uw RO toestel

Implementatie van nieuwe energie efficiënte technologieën zal op een significante wijze het water- en elektriciteitsverbruik van uw waterbehandelingsinstallatie verminderen. EUROWATER biedt een waaier upgrade opties voor omgekeerde osmose (RO) toestellen, zodat zowel bestaande als nieuwe klanten voordeel kunnen halen uit deze technologische ontwikkelingen. De aanpassingen zijn gemakkelijk te implementeren en de terugverdienperiode kan tot 6 maanden beperkt zijn.

 


Bespaar water
- upgrade naar RO-PLUS

RO-PLUS is een nieuwe serie van RO toestellen van EUROWATER voor de productie van gedemineraliseerd water. De toestellen zijn ontworpen voor een rendement tot 90% zonder afbreuk op de betrouwbaarheid of de kwaliteit van het water.

 


Bespaar energie 
- upgrade naar low energy membranen

EUROWATER volgt constant de ontwikkelingen in de membraan technologie. De nieuwe membranen bieden verschillende optimalisatiemogelijkheden om aan diverse individuele noden te beantwoorden. Met de lagere werkingsdrukken bespaart u energie en met het hogere rendement produceert u meer water met hetzelfde energieverbruik.

 

 


Gebruiksvriendelijker 
- upgrade naar  een nieuwe sturing met PLC

Het SE30 stuurpaneel is speciaal ontworpen voor onze RO toestellen en is voorzien van een analoge ingang voor een geleidbaarheidsmeter. Het stuurpaneel is gebaseerd op een PLC en heeft een groot verlicht scherm voor een optimale operator gebruiksvriendelijkheid. Een gestandaardiseerde menustructuur, in verschillende talen, biedt eenvoudige en snelle toegang tot de werkingsgegevens en parameterinstellingen. Daarenboven kan een EUROWATER waterontharder eveneens met hetzelfde SE30 paneel gestuurd worden.

 


Bespaar energie 
- upgrade naar energie efficiënte pompen

EUROWATER biedt pompen aan met hoog efficiënte motoren en regelbare frequentiesturingen om het energieverbruik drastisch te verminderen. Bovenop het vervullen van de EuP richtlijn en IC3 standaard, zijn er een aantal bijkomende voordelen zoals een koelere motorwerking en daardoor minder slijtage aan de dichtingen. Al bij al een aanzienlijke verhoging van de levensduur en een vermindering van onderhoudskosten.

Contacteer EUROWATER vandaag en begin met  uitgebreide energie optimalisatie. Wij zullen uw bestaande installatie evalueren en een specifiek voorstel maken om water en energie te besparen!


Hergebruik van afvalwater

 

Dankzij het gebruik van de juiste combinatie van filters en membranen kan drinkwater bereid worden dat aan alle normen beantwoordt en dit vanuit afvalwater. Lees hier meer over het project van de Universiteit Gent om bier te brouwen vanaf afvalwater.

Water en energiebesparing


 

Lees meer

 

 

Links

Zuinig met water en energie dankzij het juiste toestel

 

 

Niet alleen particulieren, ook industriële spelers zijn vandaag bewuster met waterverbruik bezig. Het besef dat ze door de juiste toestellen te kiezen aanzienlijke sommen kunnen besparen, is meer dan ooit aanwezig. Dat voelen wij ook bij Eurowater, omdat we in België al veertig jaar energie-efficiënte oplossingen aanbieden.

Van eenvoudige filters tot complexe installaties, wij heeft alle expertise en producten in huis om vragen rond waterbehandeling te beantwoorden. Zowel voor standaardoplossingen als voor projecten op maat kunnen bedrijven bij ons terecht.  We beginnen steeds met een grondige analyse van de noden. Al naargelang de toepassing, de hoeveelheid en het type water doen we vervolgens een voorstel.

Onze experts stellen ook alles in het werk om verspilling tegen te gaan en afvalwater maximaal te hergebruiken. En we denken mee na over energie-efficiëntie. Extra meetapparatuur kan ervoor zorgen dat bedrijven minder water en energie verspillen. Spoeling of filtering gebeurt dan bijvoorbeeld pas wanneer het echt nodig is en niet automatisch om pakweg de twee weken. Het spoelen van een ontharder kan bijvoorbeeld door een geleidbaarheidsmeter gevolgd worden om zo de hoeveelheid spoelwater drastisch te beperken. Dit spoelwater kan eventueel hergebruikt worden om nieuwe pekel aan te maken. De installatie is iets duurder in aankoop, maar de investering verdient zich via de water- en energiefactuur gauw terug.

Hoewel Eurowater in België slechts zestien medewerkers telt, kunnen wij toch projecten van grotere omvang aan. Wij kunnen hiervoor steunen op de knowhow van ons Deense moederbedrijf. En goed om weten, voor klanten zijn we 24u/24u beschikbaar. Bij problemen komt een medewerker ter plaatse langs, dag of nacht. Al moeten we daar meteen aan toevoegen, dat dat niet dikwijls nodig is. Al onze producten voldoen aan de CE-normen, hebben een zeer lange levensduur en een minimale behoefte aan onderhoud.