Water behandeling voor Olympisch ijs

 

EUROWATER haalt met deze realisatie het regionale TV NIEUWS.


Klik hieronder voor de AVS TV-reportage uitgezonden twee dagen vóór de opening van de spelen.

Sochi 2014 kiest EUROWATER voor de bereiding van het olympisch ijs

 

 

SOCHI 2014

EUROWATER is fier om aan te kondigen dat het de waterbehandeling geleverd heeft voor de 2014 Olympische Spelen in Sochi, Rusland. Het ijs dat gemaakt is met behulp van een speciaal ontworpen frame gemonteerde installatie is bedoeld voor de snelschaatspiste. Snelschaatsen vereist een zeer hoge water- en ijskwaliteit voor zowel de prestaties als voor de veiligheid. De EUROWATER waterbehandelingsinstallatie garandeert de hoogste waterkwaliteit voor het snelschaatsijs, vrij van partikels, luchtbellen en zouten.

EUROWATER bereidt olympisch ijs

Lees hierboven het artikel in de lokale pers waar onze collega zijn ervaringen beschrijft bij de plaatsing en opstart van de installatie in Sochi. "De werkomstandigheden waren soms wat moeilijk, vertelt Geert Tuypens. Ik was daar de enige Belg. Als je dan moet samenwerken met allemaal Russen die enkel hun eigen taal spreken, is dat niet altijd even gemakkelijk. "  Klik op de foto voor een grotere weergave van het volledige artikel. 

Bouw van de waterbehandelingsinstallatie - versnelde weergave

Versnelde film van de bouw van de frame gemonteerde installatie. Dubbelklik op de video voor een grotere weergave.

Water voor het snelschaatsen

Milliseconden tellen mee in het snelschaatsen. Wanneer Kazakhstan het beste bod had voor de 2011 Aziatische Winterspelen, werd besloten om een grote ijspiste te bouwen in Astana.

De opdracht om de snelst mogelijke ijspiste te produceren werd toevertrouwd aan Bertus Butter en Marcel Boukens – twee bekende Nederlandse specialisten. Een speciale behandeling van het water voor de ijsproductie was één hun hun nieuwe ideeën. EUROWATER leverde de waterbehandeling die exact de gewenste waterkwaliteit kon leveren die de experten wensten. Blijkbaar werkte het zeer goed. Negen continentale records werden gebroken gedurende de Spelen, en de waterbehandeling speelde volgens Marcel Boukens een belangrijke rol om de ijspiste zeer snel te maken.

Geen fouten toegelaten

Voor de Olympische Winterspelen in Sochi, heeft EUROWATER een gelijkaardige installatie geleverd. De installatie werd op een frame gemonteerd in Denemarken in de EUROWATER fabriek.

Zoals steeds, zijn Olympische Spelen een prestige project. De organisatoren kunnen zich geen problemen door technische mankementen veroorloven. Zij eisen een grondig geteste en volledig betrouwbare installatie. Gelukkig is dit één van de basis competenties van EUROWATER.

Daarenboven was de installatie ontworpen voor een minimaal water- en energieverbruik.

De installatie

En WTP-F van EUROWATER is een volledig frame-gemonteerde waterbehandelingsinstallatie. Het wordt volledig voor-geassembleerd geleverd  voorzien van alle interne hydraulische en elektrische leidingen, en volledig getest vóór verscheping. Dit garandeert een optimale veiligheid, een compacte installatie an een minimum aan werk ter plaatse. De installatie is klaar voor gebruik bij de levering, enkel water en elektriciteit dienen aangesloten te worden!

 Frame mounted water treatment plant for Sochi 2014

3D model van de waterbehandelingsinstallatie voor de Olympische Winter Spelen 2014. Klik voor een grotere weergave.

ZUIVER WATER – PERFECT IJS

De installatie is opgebouwd uit een serie van waterbehandelingen. Het ruw water werd reeds behandeld om te beantwoorden aan de drinkwaternormen door de lokale drinkwatermaatschappij. De waterbehandelingsinstallatie is daarom ontworpen om rest collidoïeden en partikels te verwijderen, elimineren van eventuele restchloor, verminderen van de hardheid en verwijderen van de zouten/ionen tot een zeker niveau. Op een bepaald punt wordt het water opgewarmd met warmtewisselaars, die de hoeveelheid luchtbellen in het water drastisch verminderen, waardoor het ijs een heldere en homogene kwaliteit verkrijgt.

Behandeld water Toestellen in de installatie
Debiet.......2 x 5 m3/h Mechanische filters 2 x EF5
Geleidbaarheid <20 µS/cm Actieve koolfilters 2 x ACP 1801
  Duplex ontharder SMP 1202
  Omgekeerde osmose installatie 2 x C4-4
  CIP eenheid
  Stuurkast met centrale PLC

 

 

 

 

 

 

 

Lees meer

 

 

Links