Gedemineraliseerd brouwerijwater met laag water- en energie verbruik geproduceerd

Proceswater  productie van bier en frisdrank

Water is één van de hoofdbestanddelen van bier en frisdrank, waardoor een brouwerij een hoog waterverbruik heeft.

Dit is ook aan de orde bij de Deense brouwerij in Skælskør die sinds 1883 wordt bestuurd door en eigendom is van Harboes Bryggeri A/S. Harboe is een bedrijf met een sterkte bedrijfscultuur waarbij de nadruk ligt op: verantwoordelijkheid, samenwerking, kwaliteit en resultaat. Toen de noodzaak bleek om de bestaande waterbehandelingsinstallatie te vervangen was de volgende stap om deze, met behulp van de huidige technologie, zo energievriendelijk mogelijk te maken en met een laag waterverbruik.

Het resultaat was een grondige upgrade van de bestaande installatie naar een RO-PLUS, in plaats van een vervanging. EUROWATER heeft deze nieuw ontwikkelde omgekeerde osmose serie geleverd, geïnstalleerd en in bedrijf genomen. Deze serie is mede interessant omdat deze is ontworpen voor een recovery tot 90%, waarbij geen compromissen zijn gedaan voor wat betreft betrouwbaarheid en waterkwaliteit.

De upgrade resulteerde in een aanmerkelijke geldbesparing waarbij tevens het milieu minder werd belast vanwege van een verminderd water- en energieverbruik. De return on investment (ROI) bedraagt ongeveer 1 jaar.

Technische gegevens

  • Debiet: 3 x 20 m³/h
  • Geleidbaarheid: < 15 us/cm
  • Recovery: 88 %

Toestellen

  • Omgekeerde osmose met hoge recovery
    3 x RO-PLUS C3-15+3
  • Triplex ontharder STFA 35
  • Drukfilters voor ontijzering 2 x TFB 25
Gedemineraliseerd water voor brouwerij met hoge recovery
Demineralized water for brewery at low water and energy consumption

Lees meer

 

 

Links