2 x 60 m³/h Ultrazuiver water voor energiecentrale
- water behandeling in 6 x 40' containers

De oorspronkelijke waterbehandelingsinstallatie was geleverd in 1970. Een upgrade was vereist, maar er was geen vrije ruimte beschikbaar. Daarenboven werd gevraagd om de werken ter plaatse tot een minimum te beperken.

Er werd beslist om de installate in 40' containers te bouwen. De plaatsing werd beperkt tot leidingwerk en elektrische bekabeling tussen containers.

De installatie omvat twee productie lijnen van elk 3 containers: Ruw water -> filtratie in container n° 1 -> RO in container n° 2 -> EDI in container n° 3 -> ultrazuiver water 

2 x 60 m³ ultrazuiver water voor een energiecentrale - waterbehandeling in een container (klik op de foto om de referentie te downloaden)
2 x 60 m³ ultrazuiver water voor een energiecentrale - waterbehandeling in een container (klik op de foto om de referentie te downloaden)
 

Container n° 1

40 voet container met water behandeling bestaande uit oxidatie en filtratie in een drukfilter type TFB 20, PPA gecoat. De installatie heeft een capaciteit van 90 m³/h.

 

Container n° 2

64 m³/h gedemineraliseerd water geproduceerd in een omgekeerde osmose installatie. Een antiscaling dosering is eveneens voorzien in de container.

 

Container n° 3

EDI toestel met een capaciteit van 60 m³/h ultrazuiver water, met een lage geleidbaarheid en laag silica gehalte, voor de stoomketelvoeding en als injectiewater voor de gasturbine.

Het leidingwerk voor het behandelde water is in PP (Polypropylene) en onderling aan elkaar gelast, waarbij elke las ongeveer 15-20 minuten tijd vergt. In totaal werden 570 lassen uitgevoerd op deze installatie. Elke EDI cel is voorzien van een eigen testkraantje.

Lees meer